Huis van het kind

Het Huis van het Kind Hemiksem-Niel-Schelle is een samenwerkingsverband tussen deze drie gemeenten. We willen in het bijzonder ouders van jonge kinderen een hart onder de riem steken. We bieden informatie, tips en adviezen over heel wat thema’s: opvoeding, ontwikkeling, school, vrije tijd, gezondheid …
Een fysiek Huis van het Kind is er nog niet, maar in elke gemeente is er wel een aanspreekpunt.

De start is genomen op woensdag 11 maart 2020. Nu is het aan het Huis van het Kind om zelf ook te groeien. Het wil zich ontwikkelen tot centraal informatie- en aanspreekpunt voor alle ouders met kinderen tussen 0 en 25 jaar.

Aan de officiële start van het Huis van het Kind ging een heel traject vooraf. De drie gemeenten dienden een gezamenlijk dossier in bij Kind&Gezin en verkregen zo een erkenning en 12 000 euro subsidies. Met die subsidies gingen de coördinatoren onmiddellijk aan de slag: ze organiseerden een startoverleg voor partners waaraan wel 28 partners deelnamen, staken deze nieuwe website in elkaar en gingen met een Pamperbank van start!

Zonder voorbij te gaan aan andere leeftijdsgroepen is de prioritaire doelgroep van het Huis van het Kind Hemiksem-Niel-Schelle het jonge kind tot 3 jaar. Er zit immers veel wijsheid en waarheid in het gezegde “een goede start is half gewonnen”. Door jonge ouders optimaal te ondersteunen in hun ouderschap, versterken de kansen van alle kinderen.

 

logo