Hulpverlening

Als je als gezin door een moeilijke periode gaat, kan je rekenen op hulp.

Hieronder vind je organisaties die jou kunnen ondersteunen:

Een CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk) biedt deskundige hulpverlening aan mensen met welzijnsvragen en -problemen. Contact opnemen is zeer eenvoudig en we zijn overal vlot bereikbaar. Correct en tijdig een antwoord bieden op je vraag is onze voornaamste prioriteit. De hulp die we je bieden is gratis.

De hulpverlening is vertrouwelijk en vrijwillig. Samen met jou zoeken hulpverleners naar een oplossing, naar de mogelijkheden die bij jezelf en in jouw omgeving te vinden zijn. Zij kunnen je ook de weg wijzen naar andere diensten of bemiddelen naar instanties die je sociale rechten kunnen verzekeren. Het CAW komt zo op voor een versterkt welzijn, voor jou, je omgeving en de bredere samenleving.

De CAW-hulpverleners ondersteunen in de eerste plaats de mogelijkheden die mensen zélf hebben. Welke oplossingen kunnen mensen zelf vinden en met de steun van hun omgevingsnetwerk? Het CAW streeft ernaar op deze manier mensen sterker te maken en hun basisrechten zelf te laten realiseren.

Bij de gezinsondersteuners kan je terecht met vragen i.v.m. zwangerschap, opvoeding, kinderopvang, verminderd tarief kinderopvang, groeipakket, school, aanmelding basisscholen, schooltoelage, sport, vrije tijd…

Gezien de coronamaatregelen werken wij momenteel enkel op afspraak. Vragen of nood aan een babbeltje, neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Maak je afspraak bij de gezinsondersteuners Ellen Vermeire en Leentje De Maeyer  via huisvanhetkind@hemiksem.be of via het nummer 03 288 26 83

Enkel voor inwoners van Hemiksem

Huis van Het Kind Hemiksem Sint-Bernardusabdij 1 2620 Hemiksem
03 288 26 83

https://www.hemiksem.be

Korte Nieuwstraat 26, 2000 Antwerpen
03 232 27 28

http://www.jac.be

PANGG 0-18 staat voor Provincie Antwerpen Netwerk Geestelijke Gezondheid en is ontstaan naar aanleiding van het nieuw Geestelijk Gezonheidsbeleid voor kinderen en jongeren.
Het netwerk streeft ernaar om de geestelijke gezondheid van elk kind en jongere en zijn/haar context te dienen.
Hierbij streven we naar een maximale afstemming tussen alle zorgcomponenten (gespecialiseerde GGZ en belendende sectoren), naar complementariteit en continuïteit in de zorg.

Connect is het programma Vroegdetectie en Interventie dat zich richt op situaties die kunnen leiden tot een ernstig geestelijk gezondheidsprobleem bij kinderen, jongeren en jongvolwassenen tot 23 jaar. Ons doel is om deze situaties snel en tijdig te detecteren en hierop te interveniëren.

Haagbeuklei12, 2610 Wilrijk
0485 75 81 01

http://www.pangg0-18.be/

Er zijn situaties waar je alleen niet uitraakt. Heb je nood aan een luisterend oor of iemand die mee naar oplossingen zoekt? Heb je administratieve vragen of wil je een toelage aanvragen? Dan ben je steeds welkom op de sociale dienst van het OCMW Schelle.

  • Vrijwilligerswerking die zich inzet om kansen te bieden aan mensen die uitsluiting ervaren door armoede of afkomst. Dit door ontmoetingen in de buurt. Diverse activiteiten: actie, ontspanning, ontmoeting, steun en vorming.
  • Vereniging waar armen het woord nemen.
Saunierlei 54 2620 Hemiksem
0456/24.26.41


logo