Hulpverlening

Als je als gezin door een moeilijke periode gaat, kan je rekenen op hulp.

Hieronder vind je organisaties die jou kunnen ondersteunen:

Een CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk) biedt deskundige hulpverlening aan mensen met welzijnsvragen en -problemen. Contact opnemen is zeer eenvoudig en we zijn overal vlot bereikbaar. Correct en tijdig een antwoord bieden op je vraag is onze voornaamste prioriteit. De hulp die we je bieden is gratis.

De hulpverlening is vertrouwelijk en vrijwillig. Samen met jou zoeken hulpverleners naar een oplossing, naar de mogelijkheden die bij jezelf en in jouw omgeving te vinden zijn. Zij kunnen je ook de weg wijzen naar andere diensten of bemiddelen naar instanties die je sociale rechten kunnen verzekeren. Het CAW komt zo op voor een versterkt welzijn, voor jou, je omgeving en de bredere samenleving.

De CAW-hulpverleners ondersteunen in de eerste plaats de mogelijkheden die mensen zélf hebben. Welke oplossingen kunnen mensen zelf vinden en met de steun van hun omgevingsnetwerk? Het CAW streeft ernaar op deze manier mensen sterker te maken en hun basisrechten zelf te laten realiseren.

Korte Nieuwstraat 26, 2000 Antwerpen
03 232 27 28

http://www.jac.be

Er zijn situaties waar je alleen niet uitraakt. Heb je nood aan een luisterend oor of iemand die mee naar oplossingen zoekt? Heb je administratieve vragen of wil je een toelage aanvragen? Dan ben je steeds welkom op de sociale dienst van het OCMW Schelle.

logo