Tieners gaan verder op zoek naar hun eigen identiteit. Ze experimenteren en verkennen graag grenzen. De omgang met leeftijdsgenoten wordt nog belangrijker. Relaties worden intiemer. In hun worsteling naar onafhankelijkheid zetten ze zich wel eens af tegen hun omgeving. Klik verder naar de organisaties die je tips en informatie over positieve opvoeding in deze pittige periode kunnen geven.
De jeugdbewegingen van Hemiksem zitten vol levenslust en beleven samen onder andere bosspelen, pleinspelen, fietstochten, … kortom activiteiten om nooit te vergeten. Elke zondag zorgen de jongens en meisjes van de 4 jeugdbewegingen dat jullie spelenderwijs en ongedwongen de wereld ontdekken.
Ontdek hier de 4 jeugdbewegingen!
Met spannende, avontuurlijke en plezante activiteiten maakt de jongenschiro er elke zondag een toffe boel van!
Lindelei 201 (bruine poort)
2620 Hemiksem
Website: www.chirojochihe.be
Je bent elke zondag om 14 uur van harte welkom in de lokalen van de scouts voor te gekke activiteiten.
Provinciale Steenweg 3
2620 Hemiksem
Website: www.scoutshemiksem.be
Elke zondag staat de enthousiaste leiding voor jullie klaar met een onvergetelijk spel of een andere spetterende activiteit.
Saunierlei (achter de kerk)
2620 Hemiksem
Website: www.gidsenhemiksem.be
Bij de meisjeschiro beleef je elke zondag grote avonturen en maak je vrienden voor het leven.
Heiligstraat 4 (School)
2620 Hemiksem
Website: www.chiroklaasje.be
Je kan bij OLO-huis terecht voor informatie, advies, training, vorming en kortdurende begeleiding. Dit aanbod is doorgaans gratis, er is geen wachttijd en je hebt geen doorverwijzing of attest nodig.
Vrijwilligerswerking die zich inzet om kansen te bieden aan mensen die uitsluiting ervaren door armoede of afkomst. Dit door ontmoetingen in de buurt. Diverse activiteiten: actie, ontspanning, ontmoeting, steun en vorming. Vereniging waar armen het woord nemen.
Welzijnsschakel Niel richt zich tot kansarmen en werkt nauw samen met het OCMW van Niel en Schelle. Driemaal per maand worden er voedselpakketten uitgereikt. In de tweedehandswinkel kan men aan lage prijzen kleding en klein huishoudgerief aankopen.
Neem altijd eerst contact met het OCMW van jouw gemeente om voedselpakketten aan te vragen.
Bij de gezinsondersteuners kan je terecht met vragen i.v.m. zwangerschap, opvoeding, kinderopvang, verminderd tarief kinderopvang, groeipakket, school, aanmelding basisscholen, schooltoelage, sport, vrije tijd…
Gezien de coronamaatregelen werken wij momenteel enkel op afspraak. Vragen of nood aan een babbeltje, neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder!
Maak je afspraak bij de gezinsondersteuners Ellen Vermeire en Leentje De Maeyer via huisvanhetkind@hemiksem.be of via het nummer 03 288 26 83
Enkel voor inwoners van Hemiksem
VCLB werkt aan het welbevinden van de leerlingen op 4 domeinen:
Ouders stellen zich vaak vragen over de ontwikkeling van hun kind en dat is heel normaal. Maar wanneer moet je je als ouder of als leerling echt zorgen maken? Ouders en leerlingen verwachten soms dat een probleem wel vanzelf wordt opgelost of dat het er wel zal uitgroeien. Als dit echter niet gebeurt, dan wordt het probleem vaak ongemerkt groter en wordt het vinden van een oplossing moeilijker. Daarom is het aangeraden dat ouders en/of leerlingen tijdig contact opnemen met een centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB).
Je vindt er allerlei vakmensen waarop leerlingen, ouders, leerkrachten en schooldirecties een beroep kunnen doen voor informatie, hulp en begeleiding.
Ze zijn gegroepeerd in 3 disciplines: de medische discipline (arts, verpleegkundige…) de maatschappelijke discipline de psycho-pedagogische discipline.
De dienstverlening is per school georganiseerd. Voor elke school verzorgt een medisch team de medische begeleiding, staat er een volledig CLB-team ter beschikking en is er ook een verantwoordelijke CLB-medewerker aangesteld.
Het CLB kan leerlingen op 4 domeinen begeleiden:
Bij deze begeleiding staat de leerling centraal en is geheimhouding van de gegevens gegarandeerd. De dienstverlening is gratis.